miacanic

Lett rett på 1-2-3!

 • Publisert: 20.03.2017, 18:26
 • Kategori: Blogg
 • Hva er vell ikke bedre enn et enkelt og godt måltid? Som både har rikelig med proteiner, sunt fett og smaker himmelsk? Denne retten er superenkel og tar i underkant av 20 minutter å lage. Jeg er forelsket denne varianten av spagetti bolognese, nemlig spaghetti erstattet med squash! Det smaker så utrolig godt, og dekker en god dose grønt i magen, noe som er er stort pluss. Denne retten passer alle sammen, både budsjett, kosthold og status.

  Du trenger:

  1 squash

  1 pakke kjøttdeig eller kyllingkjøttdeig

  1/2 glass tomatpuré

  1 ss olje eller kokosolje

  1/2 dl vann

  1 ts oregano

  1 klype salt og pepper

  1/2 ts rent chillpudder

  1/2 ts hvitløkspulver

  Finhakket basilikum

  1/2 finhakket løk

  Stek kjøttet godt og tilsett krydderet. Tilsett den finhakkede løken. Du må gjerne på forhånd blande tomatpuréen sammen med krydderet, vannet og oljen. Stek kjøttet og hell krydderet over. Bland dette godt sammen. La kjøttet stå på svak varme mens du gjør ferdig squashen. For å få squashen som spaghetti kan man enten bruke en kjøkkenmaskin for å få de i strimler(finnes på Tilbords, Kitchn og selvfølgelig Finn.no) eller kjære de opp selv. Et annet triks er å bruke ostehøvel for strimler.

  Ikke kok squashen. Kok opp vannet så det damper godt, og legg en sil med squashen over. Rør om etter 2 minutter, slik at alle blir dampet og ikke står for lenge. La den gode konsistensen til squash bli igjen, uten at de blir for bløte.

  Ønsker du å utfordre retten kan du tilsette parmesan, mozarella, ferske cherrytomater, ha hvitløksbrød ved siden av, eller annet ønskelig.

  God appetitt!

  - Mia

 • Publisert: 20.03.2017, 18:26
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Vendelin Tuv Josefsen

  20.03.2017 kl.19:26

  Godt det såg ut :)

  Sandra Marie

  20.03.2017 kl.20:54

  nam :-)

  Skriv en ny kommentar

  hits